AIK blir enda «norskere»

0
255
Eskil Edh: Bilde AIK Fotboll

Så langt har AIK bare en nordmann i spillerstallen, den defensive midtbanespilleren Martin Ellingsen og norsk sportsledelse kan vi se frem til flere i tiden fremover. AIK var i fullstendig krise da styret valgte å hente inn Thomas Berntsen som ny sportsdirektør. Sist sesong endte de nede på 11.plass nærmere nedrykk enn spill i Europa.

Den «norskeste» klubben i Allsvenskan AIK har blitt enig med Lillestrøm om å kjøpe den 21 år gamle forsvarsspilleren Eskil Edh. Sportsdirektør Thomas Berntsen og hovedtrener Henning Berg jobber med forberedelsene til det som blir deres første sesong fra start.

Les: IFK Värnamo har ikke lyst å slippe Victor Larsson

Den 21 år gamle forsvarsspilleren Eskil Edh har gått i gradene i Lillestrøm, nå har han skrevet under på en avtale med AIK for de neste fire årene.

Det er så langt ikke avslørt hva AIK har betalt, men det er helt umulig at summen er under 10 millioner kroner.

Les: Manchester United selger til høystbydende

I Stockholm-klubben AIK får han Henning Berg som hovedtrener. «Det er både spesielt, rart og spennende. Det er en ganske så stor klubb i Skandinavia. Jeg tror det kan være et fint steg for meg der jeg kan kjenne på en annen kultur og møte andre mennesker. Etter 15 år i Lillestrøm tror jeg det kan være sunt for meg, sier Edh til LSK sine sider hvor du også kan se et avskjedsintervju.

Les: Jayden Danns sklir inn til ny kontrakt

21-åringen har vært i LSK hele sin karriere og spilte i alt 82 kamper for A-laget. LSK ønsket å forlenge kontrakten med Edh, men det lot seg ikke gjøre.

– Med ni måneder igjen av kontrakten, og en situasjon der vi dessverre ikke klarte å komme til enighet, så valgte vi å gå videre med interessen som dukket opp fra AIK. Vi hadde gode samtaler, og ble enige om at dette var det beste for alle parter nå. LSK respekterer valget til Eskil, vi takker for innsatsen og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, sier sportssjef Simon Mesfin.

AIKs neste kamp er mot Djurgården i cupen til helgen. Serien starter 1. april mot Västerås.

No hay publicaciones para mostrar