Henrik Rydström vender tilbake til Kalmar FF

0
750
Henrik Rydström

Etter sesongens siste kamp i Allsvenskan valgte trener Henrik Rydström til tross for en vellykket sesong å forlate IK Sirius. Årsaken var familiesituasjonen, da Rydström pendlet mellom Kalmar og Uppsala.

44-åringen er nå klar for en ny klubb. Kalmar FF forteller at Rydström kommer tilbake til klubben og til rollen som hovedtrener.

Les: Atalanta har oppdaget Malmö sin ferskeste stjerne

  • Føles godt. Det føles bra. Jeg er veldig ivrig og merket med å begynne å jobbe. Når du ser på det utenfra, slik jeg har hatt muligheten til å gjøre i to år, ser du mange gode ting, men du innser også at det er ting vi trenger å forbedre. Jörgen (Petersson, sportssjef) og jeg har hatt samtaler om dette. Jeg vet hva jeg får for miljøet og situasjonen, sier Rydström under pressekonferansen.

Kalmars sportsdirektør Jörgen Petersson:

  • Det har tatt lengre tid enn mange håpet på. For oss var det viktig å gå gjennom prosessen og analysere virksomheten vår. Både hvordan det ser ut nå og hvordan vi kan ta virksomheten videre. Dette betydde at vi havnet i en rekke alternativer som vi hadde en dialog med underveis. Prosessen endte med at Henrik Rydström sendte inn forslaget som ble lagt fram for styret for avgjørelse. Vi har en organisasjon som vi setter opp som har fungert bra i løpet av året. Nå var det viktig for oss å finne puslespillbiten som blir lagt til organisasjonen i form av en hovedtrener. I dialogen med Henrik har jeg vært tydelig på at det ikke er ikonet, den tidligere spilleren eller kommunikatoren som får oss til å bringe ham hit. Det er hans dyktighet som trener som får valget til å falle på ham, noe vi så tydelig under hans tid i IK Sirius.

Henrik Rydström er et kjent navn innen Kalmar FF da han har laget over 500 kamper for klubben som spiller. Han overtok som trener i 2018-sesongen etter tidligere å være assistent, men måtte forlate samme sesong – en prosess som Rydström kritiserte. Mellom 1993–2013 spilte Henrik Rydström selv i laget.

Les på F7: Gratulerer med nedbørsrekord

No hay publicaciones para mostrar