«Hjemmelandskampen» mot Russland flyttes – fra Stockholm til Moskva

0
550
Janne Andersson

Janne Anderssons landslag har ikke lov til å spille treningslandskampen mot Russland hjemme 8. oktober.

I stedet flyttes kampen til Moskva.

Les: Fotball-legende Agne Simonsson er død

  • Vi er veldig skuffet over at vi ikke en gang kunne få beskjed, sier Håkan Sjöstrand, generalsekretær i det svenske fotballforbundet.

Forbudet mot unødvendige reiser til Sverige fra land utenfor EU, med visse unntak, gjør det slik. Og det gjøres ikke unntak for eliteutøvere, noe det svenske fotballforbundet har håpet på.

  • Dessverre er vi tvunget til å flytte kampen mot Russland fordi vi fremdeles ikke har mottatt noen melding fra regjeringen – til tross for at vi sendte et brev allerede 27. august, sier Håkan Sjöstrand til det svenske fotballforbundets nettside.

Generalsekretæren er kritisk til hvordan regjeringen har håndtert saken.

  • Jeg kan ikke forstå hvorfor det ikke er mulig å gi unntak fra innreiseforbudet for elitefotballspillere, på samme måte som andre profesjonelle grupper har fått. Den strenge protokollen for internasjonal fotball – og kravene til kontroll, testing og isolasjon – betyr at innreiset av disse menneskene vil medføre en betydelig lavere risiko for smittespredning sammenlignet med andre tillatte yrkeskategorier.

Kampen i Russland er den første av tre på bortegress – på kort tid. 11. oktober venter Kroatia og tre dager senere Cristiano Ronaldo & Co i Portugal, de to sistnevnte i Nations League.

No hay publicaciones para mostrar