Östersund har sparket Ian Burchnall

0
579
Ian Burchnall

Det er lite som stresser svensker som rent generelt, slik er det også i kriseklubben Östersund selv når de sparker sin trener. Ian Burchnall har fått sparken, men litt uvanlig, han blir værende i jobben frem til de har funnet en ny.

Det kan jo ta litt tid. – Du husker sikkert Ian Burchnall fra Viking som han trente et par år, først som assistent så som leder.

Burchnall er en av få trenere som ikke har en fotballkarrière å snakke om , han startet som 22 åringen med å lede Leeds universitetslag, samt ved å bidra i akademiene til Leeds United og Bradford City.

I 2012 ble Burchnall hentet til Sarpsborg 08 som assistenttrener av tidligere toppspiller Brian Deane. I 2015 gikk veien videre til den samme rollen i Viking FK, inntil Kjell Jonevret ble løst fra sin stilling i klubben høsten 2016. – etter en grundig vurdering ble han ansatt som ny hovedtrener, en jobb han hadde i et år ganske nøyaktig. (24 november 2016 til 25 november 2017)

Klubben har vært igjennom en ekstrem periode, de har mistet og vunnet tilbake lisensen for spill i Allsvenskan, de har en eks styreformann som akkurat nå sitter i fengsel og det har vært økonomisk rot av en annen verden. Klubben som for bare noen få år siden hadde stor suksess i Europa League under manager Graham Potters ledelse (Nå manager i Premier League-klubben Brighton & Hove Albion) prøver nå å finne ut av hva som er deres identitet, uten gratis penger fra kommunekassa.

«Det er kjedelig å måtte avslutte vårt gode samarbeid gjennom to års tid. Men nå må vi rette blikket fremover for klubbens beste», sier Leif Widegren, representant for Östersunds sportskomité på klubbens sider.

Burchnall følger opp og er like trivelig: «Jeg har satt pris på årene i Östersund og vil gjerne takke til alle supporterne»

37-åringen førte klubben til en skuffende 12. plass i sin første hele sesong, og også denne sesongen har startet trått. Etter seks spilte kamper ligger Östersund på nedrykksplass med fire poeng.

No hay publicaciones para mostrar