Slutter etter å ha ledet Kalmar til ny kontrakt i Allsvenskan

0
582

I helgen ledet Nanne Bergstrand Kalmar FF til en ny kontrakt i Allsvenskan. Nå slutter han rollen som hovedtrener for klubben.


Kalmar FF slo Jönköpings Södra i kvalifiseringen til Allsvenskan og sikret seg dermed kamper i høyeste serie for 18. sesong på rad. Men når seriekampen starter neste sesong, er det ikke Nanne Bergstrand som leder laget fra sidelinjen.

  • Jeg er veldig takknemlig for å ha vært med en sesong til i Kalmar FF og at vi klarte å ordne opp i den vanskelige situasjonen. I løpet av en sesong der bare tre spillere startet mer enn 70% av kampene, har gruppen klart seg fantastisk bra. Til tross for tilbakeslagene har spillerne alltid jobbet hardt og prøvd å gjøre sitt beste. Vi avsluttet sterkt de åtte siste kampene med bare ett tap, som var avgjørende til slutt. Samtidig føler jeg en stor tilfredshet og glede over at jeg fikk sjansen og jobber med veldig gode ledere rundt meg. At vi også utvider Kalmar FFs suite i Allsvenskan er fantastisk. Neste år går foreningen inn i sin 18. Allsvenskan-sesong på rad. Bare fire klubber i Allsvenskan har lyktes. En veldig sterk opptreden av en eliteforening i en så liten by som Kalmar, sier han til klubbens hjemmeside.

Men han forsvinner ikke helt fra klubben. Han og sportssjef Jörgen Petersson jobber for å få ham til en annen rolle i foreningen.

  • Jeg føler nå at det er på tide for meg å ta et skritt tilbake og la noen andre i hovedtrenerposisjonen. Samtidig har vi startet en diskusjon for å se om vi kan fortsette samarbeidet der jeg jobber i en annen rolle i foreningen, sier Bergstrand.

Sportssjef Petersson er selvfølgelig fornøyd med at klubben sikret seg kontrakten.

  • Arbeidet som ble utført i løpet av året hvor vi klarte Allsvenskan-status, har Nanne en veldig stor rolle i. Han har håndtert en ekstremt kompleks situasjon i løpet av året og skapt ro og tro. Det har vært helt avgjørende. I de siste kampene har vi funnet måter å plukke opp poeng der hele fotball-Sverige hadde beregnet oss. Vi havnet da i en kvalifisering der jeg tror vi ganske tydelig manøvrerte ut Jönköpings Södra over to kamper. Nå skal vi fortsette dialogen med Nanne og sørge for at foreningen fortsetter å ha muligheten til å dra nytte av hans omfattende erfaring, sier han til klubbens hjemmeside.

No hay publicaciones para mostrar