«Zlatan mobbet på høyt nivå, burde anmeldes»

0
772

Det er fortsatt mye gruff i forholdet mellom spillere, landslagsledelsen og Sveriges beste fotballspiller Zlatan Ibrahimovic. – Nå kommer det flere detaljer fra spillere og folk i støtteapparatet til landslaget.

«Det var mobbing av voksne på høyt nivå. Dette er i utgangspunktet noe du trenger for å rapportere til politiet. Det var forferdelig». Uttalelsen skal komme fra en som i mange år har vært i ledelsen på landslaget i fotballjournalist Oluf Lundhs nye bok «The landslaget ifølge Lundh»

Les: Tidligere Östersunds FK angriper Saman Ghoddos klar for Brentford

I boken beskriver Lundh hvordan spillere og managere var vitne til at Zlatan både skjelte og til og med gjorde spillere på landslaget deprimerte.

Ingen våget imidlertid å si noe til den svenske stjernen, står det i boka.

Spesielt hans to av hans lagkamerater Rasmus Elm og Oscar Lewicki reagerte kraftig. Begge spillerne ble helt overkjørt av Zlatan da ting ikke gikk hans vei.

Ifølge en spiller som kommenterer i boka, var Zlatan spesielt tøff mot Rasmus Elm, som var fullstendig nedbrutt. Også en episode fra garderoben der Oscar Lewicki blir sverget foran resten av laget har satt sitt preg på en lagkamerat.

  • Det er noe av det verste jeg har vært gjennom og ingen våget å gripe inn, verken ledere eller spillere. Og det fortsatte lenge. En av de eldre lederne gikk til og med ut av garderoben og lukket døren bak seg.
  • Jeg angrer likevel på at jeg ikke våget å si noe den gangen, sier en person som var til stede i garderoben.

Forringet ytelse
Den mangeårige lederen som Aftonbladet har vært i kontakt med, mener Zlatans oppførsel i den grad har forverret landslagets prestasjoner.

  • Ja jeg tror det. Hvis Zlatan er 50 prosent bedre enn den nest beste spilleren, men de ti andre mister 10 prosent fordi de er redde for å miste ham på laget, så har vi ikke 100 prosent til slutt. Bare se på resultatene da han stoppet – vi gjør det bedre nå, sier han og legger til:
  • Men hvis du spør meg hvem som er Sveriges beste fotballspiller noensinne, så vil jeg fortsatt si Zlatan.

Les på Danskefotball: FC Midtjylland-keeper: «Kjemp til blodet spruter»

No hay publicaciones para mostrar